De Stiltetour is een samenwerking tussen Mirjam van der Vegt en Ronald Koops. In 2011 hebben zij elkaar gevonden rondom het thema stilte.

Mirjam is schrijver, spreker en stiltetrainer. Naast haar romans, ontwikkelde zij een stiltelijn waarvan het veelgelezen Koester je hart, met veertig stiltetips voor dagelijks gebruik, de eerste uitgave was. Gratis bonusmateriaal bij deze producten en heel veel extra inspiratie vind je aan Mirjams Leestafel op de website www.mirjamvandervegt.nl. Daar vind je ook alle informatie over stilteretraites die zij organiseert met een team ervaren medewerkers.

Ronald is musicus, die verschillende solo piano-cd’s heeft gemaakt. Hij geeft ook workshops in gemeenten over lofprijs en aanbidding en is ook beschikbaar als coach van muziekteams. De stijl van de verstillende pianomuziek die Ronald maakt ondersteunt het proces van stil worden. Zie ook www.ronaldkoops.nl

Stilte voor thuis
Bij de Stiltetour horen een aantal uitgaves, zoals het boek Adem de dag met werkboekjes, de cd en het boek Herademen met de Psalmen. Eerder verschenen het Stiltedagboek en de cd Stil mijn ziel.

Adem de dag, 365 momenten van verstilling en bezieling, en werkboekjes Adem de dag. Stilteaanwijzingen van Mirjam van der Vegt, herder Sjoerd Stellingwerf en ondernemer Alex van Pelt. Met gratis online miniretraite en een serie werkboekjes voor dagelijks gebruik.https://www.mirjamvandervegt.nl/boeken/

Herademen met de Psalmen – 40 stiltemeditaties. In het boek Herademen met de Psalmen van de hand van Mirjam van der Vegt krijg je stiltemeditaties bij veertig psalmen aangereikt met reflectieve vragen.

Herademen met de Psalmen – Diverse psalmen uit de NBV, letterlijk op muziek gezet. Op de cd Herademen met de Psalmen van Ronald Koops worden diverse psalmen (NBV) letterlijk gezongen en komen ze op een nieuwe manier tot leven.

Stiltedagboek. Wie in de Bijbel leest verliest tijd, maar krijgt er eeuwigheid voor terug. Maar hoe lees je zo, dat de tekst ook werkelijk voor je gaat leven? Mirjam van der Vegt biedt met methodes uit de kloostertraditie een waardevolle verdieping voor de bijbellezing van elke dag.

CD Stil mijn ziel. De Bijbel is geen verzameling dode woorden, maar een inspirerend boek vol klank en kleur. Die klank en kleur vind je terug op deze stilte-cd, waar muziek, stiltewoorden en bijbelteksten elkaar afwisselen.

Je kunt deze uitgaves aanschaffen op de avonden zelf, of al eerder via webshop of boekhandel. Klik op de titel van het boek als je online wilt bestellen.

Kaarten voor de Stiltetour zijn te verkrijgen via Truetickets.